vineri, 29 martie 2013

Sa razi, sa n-ai motiv...



 Prea putini oameni cunosc bucuria, chiar daca ea le sta pe buze, in privire, in palme, pe brate si suflet... mintea lor o cauta intotdeauna, justificata.

Sa razi de viata, e atat de la indemana si nu necesita castiguri, motivatie.
Sa razi de tine, e mai simplu decat ai crede... sa razi de naivitatea ta in deznadejdea de ieri si nelinistea de azi, nu-ti spune ca totul va fi bine, dar face ca totul sa se simta a fi bine, chiar nerezolvat inca.

Mereu a fost mai usor de plans, de purtat o cruce... de ce? De ce suntem dezarmati in fata greutatilor, cand am putea sa le tinem piept cu mainile goale si capul sus!?
Nimeni nu-ti sterge durerea, cand framanti aceleasi idei in mintea-ti! Nimeni nu-ti aduce salvarea, cand strigi dupa ajutor si aproape blestemi omenirea si pe Dzeu pt neajunsurile tale.
Nu invoca raul sa-ti dea branci mai departe, ci cheama speranta, care intotdeauna te va indemna sa zambesti in fata temerilor vietii.

Poarta-te cu trairile tale, cum ai vrea sa ti se adreseze dorintele...implinit!
Daca vei cauta sa razi la tot ce te provoaca viata, ti se vor intoarce lucrurile, castigate!
Daca alegi sa pierzi controlul emotiilor, indepartezi bucuria si mai mult din a ti se infatisa in lucruri, persoane, situatii1
Tu alegi, cheia e la tine... vei stii macar sa nu mai cauti vinovati!?

Data viitoare cand arati cu degetul, indreapta-l spre tine: nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar eu stiu din experienta ca tu esti raul si binele tau propriu!
Apoi, razi... de cele doua fiinte din tine, de raboiul cu sinele... si, fa pace!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu